2015-10-20 14:57

Privata drönare ska registreras i USA

USA:s luftfartsmyndighet FAA kommer att kräva att landets privata drönare registreras hos myndigheten. De nya reglerna kommer efter att FAA säger sig ha sett dubbelt så många drönare i luften i år jämfört med förra året och eftersom myndigheten väntar sig att ytterligare en miljon säljs inför julen.

Under 2015 har FAA:s tjänstemän och piloter rapporterat in att de sett drönare i luften under sina flygningar dubbelt så många gånger än under hela förra året. Samtidigt har det rapporterats om drönare som kraschat vid tennisturneringen U.S. Open och drönare som stört brandkåren under släckningsarbeten i Kalifornien.

FAA har fått i uppdrag av den amerikanska kongressen att uppdatera landets regelverk kring användning av drönare. Den ursprungliga deadlinen var i oktober, men FAA säger nu att ett komplett regelverk kommer att vara på plats under nästa vår.

Målet är att de nya reglerna kring registrering av privata drönare ska träda i kraft runt årsskiftet, då runt en miljon drönare väntas ges bort i julklapp denna säsong. Utöver regler för privata drönare har FAA under året uppdaterat sina regler kring kommersiell användning av drönare och fler tillstånd har delats ut som ett resultat av de nya reglerna.

Läs mer: NBC News, 2015-10-19